Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Вестниците в Сърбия пишат за приоритетите пред новото правителство на страната. Образованието и дигитализацията са сред водещите задачи пред новия кабинет в Западната ни съседка, формулирани от бъдещия премиер Ана Бърнабич, пише "Вечерне новости". Тя обещава също да работи за връщане на доверието на обществото в образователната система. Кандидатът за министър на отбраната Александър Вулин заяви в интервю за вестник "Сръбски телеграф", че ще се придържа към политиката на военен неутралитет, както и към тази за стабилност, формулирана и прилагана от президента Александър Вучич. Номинацията на Вулин за поста беше изненадваща заради критичното му отношение към НАТО и проруската му ориентация.

Към руския печат. Киев откри "руска следа" дори в компютърния вирус, атакувал Русия, пише "Взгляд" в коментар за вчерашната серия от кибернападения в ред страни. Вирусът порази десетки европейски предприятия и държавни структури, предимно в Русия и Украйна.
Напълно предсказуемо, без съд и следствие, украинският депутат Антон Герашченко от партията "Народен фронт" обвини руските тайни служби, посочва електронното издание. Герашченко каза в ефира на телевизия "112 Украйна", че атаката е насочена срещу украинските банки, медии, железници и телекомуникации. Според него това е нов пример за използване на кибератаки в хибридната война срещу Киев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44