Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията „Поглед към доброто“ търси добрия модел за подражание

Снимка: Архив
Кампанията „Поглед към доброто“ стартира преди една година, а целта ѝ е всеки месец ученици от столични училища да се срещат с успели личности, които поддържат някаква благотворителна кауза. По този начин децата могат да открият модел за подражание. Това пък може да намали агресията и така чрез доброто, те се възпитават в добро. Това обясни Владислава Цолова, председател на сдружение „Аутизъм днес“, която е и един от организаторите на тази инициатива.

През първата година на кампанията „Поглед към доброто“ в срещите с известни личности от различни сфери са участвали близо 500 ученици на различна възраст и от различни столични училища. Те имаха възможност да се запознаят с актрисата Елена Петрова, водещия Ники Кънчев, финансиста Владимир Каролев, Ева Паунова, Део, Тереза Маринова и Мария Гроздева. Всички те подкрепят и различни каузи, като тази за по-добър живот за децата с аутизъм в България, за по-добър живот за децата, лишени от родителски грижи, за недоносените деца и за възпитаване на култура на финансова грамотност у подрастващите в България. Владислава Цолова обясни, че на някои от срещите ученици са пожелали да се срещнат и с аутистични личности, които са превъзмогнали своя проблем.

Владислава Цолова, председател на сдружение „Аутизъм днес“, която е и един от организаторите на кампанията „Поглед към доброто“, допълни още, че през есента и за началото на следващата учебна година ще има още срещи на ученици с различни успели личности. Тя обясни също, че е възможно кампанията да се разшири и в други части на страната.

Още за кампанията - чуйте от репортажа на Ивайло Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.