Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Противоречията между НЗОК и БЛС за лимитите да се изгладят, призова Ненков

| обновено на 29.06.17 в 16:17
Снимка: БГНЕС
Идеята някои болници да нямат лимити е добра, каза заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков. Той обаче подчерта, че тя не е конкретно обсъждана в министерството:

Искрено се надявам, че това ще се изчисти. Не може да остане така. Няма да се плаща диализа на хората ли? Това е разрешим проблем. Вярвам, че е разрешим проблем.


Д-р Ненков се надява противоречието между Здравната каса и Лекарския съюз за налагането на лимити върху дейности като ражданията, интензивните грижи и онкологията да се изчистят:

Извън това, че съм заместник-министър сега, бих казал друго. Има пациенти, които минават в една, втора, трета болница и тогава идват в болница от типа на "Пирогов", ВМА или големите болници. Върху този въпрос може би трябва да насочим вниманието си, отколкото върху лимитите. До този момент безлимитна дейност сериозно не я обсъждаме. Да, има такава идея, но така с химикалка и с молив, това не е смятано какво ще представлява като разходи за Здравната каса.

Преди време министърът на здравеопазването Николай Петров заяви, че е възможно да бъдат определени лечебни заведения без лимит на финансиране. Причината е, че болници като "Пирогов" надхвърлят лимита си, тъй като лекарите приемат пациенти над договореното с касата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44