Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджишкият окръжен съд осъди на 25 години затвор обвинения за убийството на ромското семейство

| обновено на 30.06.17 в 16:46
Снимка: БГНЕС
Окръжният съд в Пазарджик осъди на 25 години затвор убиеца на възрастно ромско семейство. Убийството стана през ноември миналата година, а днес през целия ден стотина роми протестираха мирно пред сградата на съда с искане за справедливо наказание.

Според прокурор Димитрия Ганчева, най-справедливото наказание за 30-годишния Иван Николов е доживотен затвор, без право на замяна:

Убийството е извършено по расистки подбуди и с особена жестокост. Делото върви по съкратена процедура, което означава, че дори да му се наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, за каквото аз пледирах, то няма как да бъде наложено.

Близките на убитите останаха неудовлетворени от присъдата:

Без всякаква вина на хората да ги трепеш, това реална присъда ли е ?
Може ли да сме доволни?

Николов трябва да заплати и по 100 хил. лева на децата на убитите съпрузи. Присъдата подлежи на обжалване .





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44