Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възпоменателна церемония за Хелмут Кол в Страсбург

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският парламент в Страсбург ще бъде домакин на възпоменателна церемония в памет на Хелмут Кол, който почина на 16 юни. 
Последно сбогом с бившия германски канцлер ще си вземат редица европейски и световни лидери, сред тях са : бившият американски президент Бил Клинтън, бившият премиер на Испания Фелипе Гонсалес, премиерът на Русия Дмитрий Медведев, българският министър-председател Бойко Борисов. Слово ще произнесат германския канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон
Тленните останки на Кол ще бъдат погребани с почести в Германия.
.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44