Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Лоутън и още стотици хора посрещнаха изгрева на слънцето

| обновено на 01.07.17 в 09:52
Снимка: Цецо Папазов

В 5 часа и 48 минути на скалите на село Камен бряг, най-източният ни бряг, стотици посрещнаха изгрева на слънцето.

Джулаят, както го наричаме, се свързва с името на песента на британската група Uriah Heep – „July morning“ - "Юлско утро" и се посреща по цялото ни Черноморие. Стотици хора и тази година се събраха на централния плаж в Бургас и заедно посрещнаха първите лъчи на юлското слънце.

Популярният преди години в Каварна рокфестивал се премести в Тутракан. След като посрещна юлското утро на брега на река Дунав на рокфеста в Тутракан, бившият вокалист на Uriah Heep Джон Лоутън ще бъде специален гост на Рок академията в Троян, която се организира тази вечер, за пета поредна година.

Конкурсът за авторска песен се организира, за да стимулира млади, прохождащи рок групи от цялата страна, посочи заместник-кметът на Троян Поля Димова.Тя допълни, че за участниците се организират и майсторски класове по китара и вокали:

Младите групи имат възможност да се обучават от професионални изпълнители и състави.

До участие в Рок академията тази година са допуснати седем групи:

Даваме възможност на групата, която е спечелила предходния фестивал, да изнесе концерт на следващото издание.

Кулминацията на вечерта ще са изпълненията на Джон Лоутън и БТР.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44