Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за живота на българските граждани, които пострадаха вчера при катастрофа в Турция

Снимка: БГНЕС

Няма опасност за живота на ранените български граждани, които катастрофираха вчера в Турция. При челния сблъсък на микробус със софийска регистрация и микробус с турски номера на пътя Коня-Караман загинаха двама български граждани, а шестима бяха ранени.

Консулът Георги Пантелеев от посолството ни в Анкара е посетил днес пострадалите, съобщи Министерството на външните работи. Двама от ранените вече са изписани от болниците, в които са били настанени. Четирима са под лекарско наблюдение в местни лечебни заведения  - без опасност за живота. Един от тях е в стабилно състояние и ще бъде изписан в близките дни, а на останалите трима предстоят операции заради счупени крайници.

Посолството ни в Анкара е установило контакт с роднините на загиналите, като им и оказва необходимото съдействие по връщане на тленните останки до България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44