Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малко депутати на отчета за края на Малтийското председателство, Юнкер възмутен

Снимка: БТНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер остро критикува евродепутатите и влезе в пререкание с председателя Антонио Таяни заради полупразната пленарна зала по време на дискусия в Страсбург. Юнкер изрази недоволство от малкия брой депутати по време на отчета на ротационното председателство на Малта от премиера Джоузеф Мускат.

В началото на сутрешната сесия ръководителят на Еврокомисията коментира: 

Фактът, че 30-ина депутати присъстват на този дебат, показва, че Европарламентът не е сериозен. Ако господин Мускат беше госпожа Меркел или господин Макрон, залата щеше да е пълна.

Юнкер обаче незабавно беше прекъснат от председателя на парламента Антонио Таяни:

Моля за уважение, г-н председател, можете да критикувате, но не ЕК контролира парламента, а парламентът е тук, за да контролира Комисията.

Юнкер обаче продължи:

Само няколко депутати са тук, за да контролират Комисията. Вие сте нелепи.

След повторната забележка на Таяни да си мери приказките председателят на Еврокомисията заяви:

Никога повече няма да участвам в подобни заседания. Парламентът трябва да уважава дори председателствата на по-малките страни, което не се прави.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44