Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Самоков се нормализира, има ток навсякъде

Три села в Самоковско - Шипочане, Ново село и Драгушиново са без вода след проливните валежи. Осигурени са обаче водоноски, заяви пред Радио „София“ кметът на общината Владимир Георгиев. Той увери, че електрозахранване има във всички населени места, а в момента се прави оглед на нанесените щети.

Обстановката в община Самоков се нормализира, но над 300 сигнала са подадени след проливните валежи, които предизвикаха и преливането на р. Боклуджа, поясни кметът Владимир Георгиев.

Той допълни, че все още  продължава изпомпването на вода от мазета и приземни етажи в частни имоти.

Кметът Владимир Георгиев посочи, че по-рано през деня е огледан и гробищният парк в Самоков, където има сериозни поражения, паднали са подпорни стени.

По-рано през деня, лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя за отпускане на средства за засегнатите общини от Фонд „Бедствия и аварии“, а финансовият министър Владимир Горанов призова собствениците да застраховат имотите си, тъй като държавата има механизъм, който подпомага единствено социално слабите граждани.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.