Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК предложи помощ на Италия срещу мигрантския наплив

Автор:
Снимка: БТА

Европейската комисия предложи нов план за действие срещу мигрантската криза в Средиземно море. Комисията ще помогне на Италия с 35 милиона евро. Други 46 милиона ще бъдат вложени в укрепване на либийската брегова охрана. Планът предвижда още пари за африканските държави, от които тръгват икономическите мигранти. Той ще бъде обсъден в четвъртък от вътрешните министри на Евросъюза в Талин.

От началото на тази година през Средиземно море в Европа са стигнали над 100 хиляди души. 85 хиляди от тях пристигнаха в Италия, която призова другите европейски държави за помощ. Вместо това вчера австрийските власти обявиха, че ще пратят армията си на италианската граница, ако мигрантският натиск се засили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44