Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европарламентът ще гласува проекторезолюция за край на преговорите с Турция

Евродепутатите ще гласуват проект на резолюция, която за втори път в рамките на 6 месеца призовава за край на преговорите за членство на Турция в общността.

В текста се изразява загриженост за събитията в страната, особено за нарушенията на човешките права и подготвяните промени в конституцията, които ще дадат още правомощия на президента Реджеп Ердоган.

Резолюцията препоръчва спиране на преговорите за присъединяване, ако промените в основния закон на Турция станат факт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Кати Пири

ЕП: Прилагането на новата конституция в Турция ще доведе до прекратяване на преговорите за присъединяване към ЕС

Докладчикът за Турция и член на ЕП от Холандия Кати Пири заяви на пресконференция в Страсбург, че прилагането на новата конституция в Турция "ще доведе до официално прекратяване на преговорите за присъединяване към ЕС": Ако турското правителство..

публикувано на 05.07.17 в 18:07

ЕС е "преизпълнил" сделката за бежанците с Турция

ЕС е приел пет пъти повече мигранти от Турция, отколкото е предвидено в споразумението между Анкара и Брюксел. Това твърди влиятелният германски ежедневник "Франкфуртер Алгемайне цайтунг". Сделката, сключена през март миналата година, предвижда, за..

публикувано на 27.06.17 в 09:30
Фетуллах Гюлен

Турция засилва натиска над Германия за разследване на привърженици на Гюлен

Турция е засилила натиска над германските служби да бъдат по-активни в преследването на предполагаеми привърженици на проповедника Фетуллах Гюлен , съобщават германски медии. Анкара е предала нови списъци с имена на хора, които според турските власти..

публикувано на 27.06.17 в 09:25

Евродепутат и бивш министър – категорични, че европейското бъдеще на Турция не е близо

Турция не може да бъде част от Европейския съюз в състоянието, в което се намира, или с политиката, която иска да води. Това каза за предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" евродепутатът Андрей Ковачев в коментар за посещението на Борисов в Анкара. Няма..

публикувано на 18.06.17 в 13:50

Турция улеснява получаването на гражданство

До два месеца се очаква Турция да стартира процедурата за получаване на турско гражданство на изселници с корени предимно от България, Гърция, Македония, Албания и Косово. Това е валидно за живеещите в южната ни съседка, които са с чуждо гражданство и имат..

публикувано на 16.06.17 в 08:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44