Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейците реагират предпазливо на думите на Тръмп за Трансатлантическата общност

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призна, че е бил изненадан от вчерашното изявление, в което известният с критиките си към Европа американски президент Доналд Тръмп се обяви за съхраняване на трансатлантическата общност и НАТО, но призова европейците да бъдат предпазливи:

Дълго чакахме да чуем тези думи от президента Тръмп, но истинският въпрос е дали те са случайни или представляват нова политика. Президентът заяви вчера във Варшава, че говоренето е лесно и че важни са действията. Първото изпитание ще е срещата ни в Хамбург,“ каза Туск.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че е готов да „реагира незабавно и адекватно“, ако Съединените щати наложат високи тарифи върху европейската стомана. С вчерашното търговско споразумение с Япония европейците показаха, че не желаят да издигат „протекционистки стени“, каза Юнкер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44