Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ и Русия си сътрудничат за деескалация на сирийския конфликт

Автор:
Снимка: БТА

Първите дипломати на Съединените щати и Русия потвърдиха, че двете страни са се договорили за прекратяване на огъня между бунтовниците и правителствените войски в Югозападна Сирия от неделя. Става дума за областите Кунейтра и Дераа, граничещи с Йордания и с окупираните от Израел Голански възвишения.

Новината и участието на Йордания в споразумението бяха потвърдени и от йорданската официална информационна агенция „Петра“. 

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че президентите Тръмп и Путин са отделили голяма част от днешния си разговор на Сирия. Обсъждат се възможностите и за примирия в други зони за деескалация там. 

Държавният секретар каза още, че има разбирателство между Вашингтон и Москва, че трябва да бъде обсъдено бъдещото управление на Сирия. Съединените щати не виждат дългосрочна роля на фамилията Асад в него, заяви Тилърсън. И допълни, че още не е ясно как президентът Башар Асад ще напусне властта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44