Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Новият инфраструктурен приоритет на премиера Бойко Борисов е развитието на жп транспорта", пише вестник "24 часа". "Първо трябва да купим нови влакове, за да могат хората да пътуват удобно, екологично и безопасно, след това ще купим и изтребители, обяснява Борисов, цитиран от всекидневника. Самолетите за военните пък трябва да бъдат задължително нови“, допълва министър-председателят.

"КАТ ще причаква с невръчени фишове и неплатени глоби на границата летуващите в Гърция в най-натоварените дни от летния сезон, когато десетки хиляди хора пътуват за почивка". Това съобщава вестник "Сега" и коментира, че на практика, „Пътната полиция“ може да вгорчи края на ваканцията на много хора, като предизвика опашки и дълги забавяния. От МВР обясняват, че "по граничните пунктове вече така или иначе се чака на опашка и има достатъчно време за проверки. Засега няма информация кога ще започнат, нито дали ще са масови или на случаен принцип", посочва изданието.

"Адвокат и митничар изпадат от мечтите на българина", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Изданието уточнява, че компютърен специалист и лекар са най-предпочитаните професии. Расте и интересът към инженерните специалности, показва проучване на "Алфа Рисърч“. Едва 6% от хората биха посъветвали децата си да станат учители. Интересът на обществото към доскоро предпочитаните професии като адвокати, митничари, политици и журналисти спада, става ясно от социологическото проучвано, цитирано от "Труд".

Вестник "Телеграф" пише: "Втора България пръсната по света. Повече наши сънародници живеят извън страната. Това съобщава изданието като се позовава на данни на Държавната агенция за българите в чужбина. Всекидневникът цитира думи на новия директор на агенцията Петър Хараламбиев, който посочва, че "реално извън страната постоянно или по 5-6 месеца в годината живеят между 8 и 9 млн. души,което е повече от населението на България". Най-много наши сънародници има в Германия и Испания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44