Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осветиха новата православна църква в търговищкото село Ловец

Новоизградена православната църква бе осветена днес в село Ловец, община Търговище. Строителството е продължило повече от 15 години, а изразходваните близо 100 хиляди лева,  са събрани от дарители.

Храмът бе открит с тържествена Света литургия, отслужена от Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който обяви, че той ще носи името на Свети великомъченик Димитър Солунски, а в обръщението си към миряните добави, че съгласно канона е вградена частица от мощите на Свети мъченик Трифон, предоставени от Софийската епархия: 

Важното е, че храмът е осветен. В него оттук насетне може да се извършват всички тайнства - свето кръщение, свето миропомазание, свето тайнство освещение върху тежко болни хора, свето тайнство брак, свето тайнство покаяние и изповед. Няма пречка за всички видове богослужения от днес да бъдат извършвани - храмът отваря своите богослужебни двери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44