Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Антоново приключи изпълнението на проект за заетост на младежи

В община Антоново приключи изпълнението на проект за подкрепа на професионалната квалификация и заетост на младежи. Той бе финансиран с близо 250 хиляди лева от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“.

В проекта бяха включени 29 младежи и девойки, които се обучаваха за професиите - охранител и офис секретар, разказа координаторът Исмаил Ибрямов и обясни практическите занимания.

Основните им задължение бяха предотвратяване и пресичане на престъпления в охраняваните обекти, своевременно сигнализираха за констатирани нарушения и оказваха съдействие на полицията в охранявания обект. Младежите , които успешно приключиха професионално обучение за офис секретар работиха в помощ на кметове по населени места.

Голяма част от младите хора, преминали обучението, вече са постъпили на работа в частни фирми и институции.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44