Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил и Дупница пред сериозна криза с отпадъците

Снимка: Светослав Цветанов

Пред сериозна криза с отпадъците се изправят общините Кюстендил и Дупница, казаха от администрацията. След Перник и Самоков, и Костинброд отхвърля молбата на Дупница временно да приеме отпадъците на общината.

Общината в Дупница има буквално броени седмици - до октомври, за да сключи договор с друга община в радиус от около 100 километра, която да приеме отпадъците й. Сегашното сметище над жилищен комплекс "Бистрица“ затваря след 1 януари догодина по разпореждане на екоминистерството.

В същата ситуация е и община Кюстендил, не скри кметът Петър Паунов. Той каза, че са изпратили официално молба до общинските управи в Перник, Враца, Костинброд да поемат отпадъците й. И чакат отговор. Поради административни причини и водени съдебни дела проектът за изграждане на модерно депо за преработка на отпадъци край с. Джерман, където трябваше да се преработва боклука на шест общини - Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно, се проваля. Според администратори спасителен вариант за тези общини е заводът за преработка на боклук в София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44