Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел е на път да сформира своя екип

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Габриел е на път да сформира своя екип, съобщиха за БНР от Еврокомисията. Новият български комисар по цифровата икономика и цифровото общество за първи път днес участва в заседанието на комисарите като пълноправен член.

Още от понеделник работната седмица на Габриел е започнала натоварено, като са проведени редица срещи с дипломати и експерти, включително с естонския министър по информационните технологии Урве Пало и с директора на телевизия "Евронюз" Михаел Петерс.

Мария Габриел е участвала и в първите си тристранни преговори със законодателните институции Европейския парламент и Съвета по текста на променената Директива за аудио-визуалните медийни услуги, която е част от стратегията за единен цифров пазар.

Комисарите ни имаха възможност да приветстват с добре дошла госпожа Габриел, новия български комисар по цифровизацията, която взе първо участие в заседанието на колегията, съобщи говорителят на Комисията Маргаритис Схинас.

БНР научи, че Мария Габриел още не е сформирала напълно своя политически кабинет. Знае се, че част от него със сигурност ще бъде българката Лора Борисова, която досега работи в Европейската служба за външно действие. От Комисията все още не потвърждават дали Борисова ще бъда директор на кабинета на Габриел. Останалата част от екипа ще стане известен на по-късен етап. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44