Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Днешната преса се отделя внимание на дома - паметник на връх Бузлуджа.  С 12:7 БСП загуби "чинията" на Бузлуджа, четем на чело на вестник "24 часа". Така правителството отхвърли искането на социалистите да получат безвъзмездно правото й на ползване за 10 години, допълва изданието. "Патриотите не дават "чинията" на БСП", уточнява вестник "24 часа". "Бузлуджа остава на народа", констатира пък в заглавие вестник "Стандарт".  Премиерът Борисов разконспирира заговор за Бузлуджа и отряза БСП, смята вестник  "СЕГА".  "Няма да се откажем, търсим друг начин да спасим паметника, заяви Корнелия Нинова", извежда в подзаглавие левият вестник "Дума". "С решението си кабинетът узакони разрухата", цитира лидера на БСП и вестник "Труд".
Екоорганизации обжалват в ЕК строежа на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле, информира "Капитал Дейли". ГЕРБ реже права на граждани и фирми заради магистралите, заключават в заглавие по темата от вестник "СЕГА".  
Бедняшки бунтове наесен, прогнозира вестник "Земя". Напрежението в страната расте заради ниските доходи, предупрежава президентът на КНСБ Пламен Димитров в публикацията, а за вестник "Монитор"  уточнява, че "всеки втори служител е нает в столицата или Софийска област".  400 000 работници живеят с по 314 лева на месец, обяснява за изданието директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любен Томев. Вестник "Дума" поставя акцент  над предложението на синдиката за "1000 лева таван на пенсиите".
Лондон може да ни откаже дипломите, предупреждава вестник "Стандарт". Това е една от причините Брюксел да отхвърля предложението на Великобритания как да бъдат уредени правата на европейските граждани след Брексит, добавя изданието.
Отменени резервации и липса на гледка скапват ваканцията. 900 се жалват от мизерни стаи, алармира вестник "Телеграф", който се позовава на постъпили жалби в Комисията за защита на потребителите. "Дерат със 150 лева за аквапарк на морето", показва пък проверка на "Монитиор".
12 000 лева глоба за огън в стърнище. Това предвижда проект за изменение на Закона за опазване на земеделските земи, публикуван за обществено обсъждане, пише вестник "Земя". 
Ядем зарзават с пестициди и риба с тежки метали. 75% от сигналите са за турски чушки и домати, пояснява вестник "Телеграф".
Вадим по 150 килограма сафрид на ден, хвалят се рибари от страниците на вестник "Труд". Морските се надяват и пътят на пасажите с паламуд да мине край нашите брегове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44