Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич се унищожава защитено дърво на 150 години

Защитено дърво на 150 години се унищожава в Добрич. За това алармират от Сдружението "Гражданско общество за Добрич“.

От Общината не са сложили обозначителна табела на дървото, въпреки че то е обявено за защитено още през 2007 година със заповед на Министерството на околната среда и водите. 

Община Добрич, в качеството си на собственик на общо шест защитени дървета, е длъжна да ги опазва от унищожаване или увреждане и няма право да предприема мерки спрямо тях без разрешение от Регионалната инспекция по околната среда и водите, заяви председателят на сдружението Детелина Симеонова.

По думите на ландшафтния архитект на Добрич Ивелина Радилова това е санитарна сеч:

В РИОС не са уведомени. Една такава процедура по уведомяване, връщане на отговори продължава с месеци и не можем да чакаме.

Според специалисти дървото не е гниещо или болно, а подобно орязване ще доведе до неговия край.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44