Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се да бъде възстановен износът на живи животни за Турция

Снимка: БНР

Очаква се да бъде възстановен износът на живи животни за Турция. Това съобщи в Кърджали Бойко Синапов, съветник на министъра на земеделието.

На среща между представители на българското и турското аграрно министерство ще се обсъдят всички детайли около отварянето на пазара, уточни Синапов: 

Перспективите, които са в сектор "Животновъдство", трябва да бъдат дългосрочни. Нашето искане и нашата молба към турската страна ще бъде да подпишем едно дългосрочно споразумение, минимум поне за пет години, за да може българският фермер да се ориентира и да знае какво иска турският пазар и ние, като производители, да предоставяме продукти за този пазар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44