Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център за временно настаняване на бездомни ще бъде изграден до есента в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС
Община Кюстендил ще изгради център за временно настаняване на бездомни хора, съобщи зам.-кметът по социалните дейности Радмила Рангелова.
За целта ще бъде ремонтирано изцяло общежитието на закритото преди повече от 20 години помощно училище в близкото село Лозно.

Общината има остра необходимост от такава услуга- подслон за хора в затруднение, за бездомни и други, които сега се пращат в приют в съседния Благоевград.

Средствата за центъра в Лозно ще са от капиталовите разходи по бюджета.

Ще бъде ремонтиран изцяло покрива на едноетажната сграда, ще бъде подменена дограмата.

Ремонтът трябва да приключи до есента, казва заместник –кмета Рангелова:

Искрено се надявам в началото на зимата да посрещнем с откриването на един такъв център, в който да можем да приютим онези наши съграждани, които са изпаднали в затруднение да осигурят сами подслона и прехраната си. Идеята е той да функционира като държавно делигирана дейност, тъй като в рамките на областта няма друг такъв център.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44