Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вучич: За момента е невъзможно да получим дата за присъединяване на Сърбия към ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът на Сърбия Александър Вучич призна в Брюксел, че за момента страната му не може да получи дата за члество в ЕС.
След разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, Вучич обеща сръбското правителство да запази проевропейския си курс и да работи за сближаване с Косово и реформа на съдебната система

Аз мислех, че народа ми ще бъде по-мотивиран ако получим времеви графикза присъединяването. Но е очевидно че днес е невъзможно да имаме точна дата заради общото състояние на ЕС и атмосферата спрямо процеса на разширяване. Ако си напишем домашното ще получим обещаното членство в клуба.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44