Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни служители от гръцка страна ще помагат на ГКПП Маказа през лятото

ГКПП Маказа
Снимка: БГНЕС
Гърция ще осигури допълнителни служители на граничния пункт Маказа поради голямото струпване на хора и автомобили през активния летен сезон.
Това е било договорено на среща на Граничната полиция в Смолян и Полицейската дирекция в Комотини.
Търсят се и възможности за оптимизиране работата на пункта, съобщи областният управител на Кърджали Никола Чанев.  

Гърция ще изпрати по един служител в нощните смени на Маказа в дните четвъртък, петък и събота, за да се отвори трето трасе в натоварената посока.

От 26 юли екипите ще се подсилят с допълнителни служители. Така в пиковите дни, ще се използва пълния капацитет на инфраструктурата на пункта, коментира областния управител Никола Чанев.

Община Кирково, на чиято територия е Маказа също предлага мерки за облекчаване на трафика.

Кметът Шинаси Сюлейман:

При влизане в Гърция примерно да се проверява само от гръцка страна, а при влизане в България, да се проверява само от българските граничари.

Според кмета е твърде късно да се изгради ново трасе на изход България.

Говоря за сто метровия участък от трасето. Има частни имоти , които в момента даже се строят. Няма как да бъдат одържавени, за да се изгради трасето. Има и друг имот, който също е частен. Държавата може да се намеси и да го изкупи.

От местната управа твърдят, че резерви за разширение на пункта има в пустеещите десет декара частни земи край границата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44