Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от покрова и одеждите на Света Богородица пристигат у нас от Русия

Посрещане на чудотворната икона на Света Богородица в катедралния храм "Св. Димитър Солунски" във Видин
Снимка: Цветомир Цветанов

Част от покрова и одеждите на Света Богородица пристигат у нас от Русия по случай храмовия празник на църквата "Света Марина“ в Пловдив. 
В пловдивската митрополия ще бъде донесено и копие на чудотворната икона на Света Богорида "Всецарица“ от Света гора. 

Одеждите и част от покрова на Света Богородица, които пристигат от Русия, ще бъдат посрещнати утре вечер в 18.00 часа в катедралния храм "Успение Богородично" в Пловдив. 

В литийно шествие светините ще бъдат пренесени в митрополитския храм "Света Марина", където ще бъдат оставени за поклонение. На следващата сутрин в 9.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Светата литургия по повод празника на Света Марина. 
На всеки богомолец ще се раздава за благословение икона с образа на Света Богородица и памук, осветени на светините.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44