Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от заместник-ректорите на Шуменския университет са предсрочно отзовани

Снимка: Радио Шумен

Двама от четиримата заместник-ректори на Шуменския университет "Еп.Константин Преславски" са предсрочно отзовани. Решението е взето на проведен Академичен съвет по предложение на ректора проф. Георги Колев

Според ректора, предстоят още промени.

Отзовани са проф.Наталия Витанова и доц.Наталия Павлова. На тяхно място ще има един заместник, уточни ректорът проф.Георги Колев. Той заяви, че това е част от предстоящо драстично преструктуриране на преподавателския и ръководен състав в университета. 
Заради демографската криза и липсата на студенти ще има сливане на факултети и катедри. От 1-ви октомври се спират всякакви конкурси за преподаватели, уточни ректорът. За 3 500 студенти има 360 преподаватели. 
За фонд "Работна заплата" годишно не достигат близо 2 милиона и 400 000 лева, тъй като държавната субсидия е 403 000 лева на месец, а са необходими 600 000.
 Проф.Георги Колев беше категоричен, че департаментът във Варна няма да се закрие. Там ще се увеличат магистърските и квалификационните програми, но ще се реорганизира стопанската дейност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44