Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу управлението на кмета на Септември блокира за половин час пътя за Велинград

Снимка: архив

Жители на село Варвара, община Септември, блокираха за половин час пътя за Велинград. Протестът е срещу управлението на кмета на Септември Марин Рачев.

С плакати "Искаме прозрачност в управлението" около стотина жители на Варвара и Септември настояват за пълна ревизия на досегашното управление на кмета на Септември Марин Рачев. Протестиращите погребаха символично недостроената детска площадка във Варвара, след което излязоха на пътя. Николай Баташки от Инициативния комитет: 

По инициатива на хората инцидентно се пресичаше пътя. Поставихме си исканията. Защо обществените поръчки не са изпълнени? Къде са парите? Кой краде? При пресичането на хората се създадоха километрични опашки. На практика при преминаването на пешеходците превозни средства други не можеше да преминават.

Затварянето на пътя образува дълги колони от автомобили:

Следващите протестни действия ще обмисляме през седмицата какви ще бъдат. Ще продължим, докато бъдем чути.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44