Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват условията, при които работят на летните горещини миньорите от откритите рудници в Бобов дол

Снимка: БГНЕС

Инспекцията по труда в Кюстендил провери условията, при които работят при летните горещини миньорите от откритите рудници в Бобов дол. 

Проверката не установила сериозни нарушения. От ръководството на рудника показали фактури за сключен договор за доставка на вода за пиене, оборудван е фургон и сенник за допълнителна почивка. Срещу запрашаемостта водоноски пръскат по маршрута за движение на камионите с въглища, машините и техниката. Не горещините, а други са проблемите в открития въгледобив в Бобов дол. Както БНР съобщи, два дни в края на седмицата двадесетина миньори излязоха на спонтанен протест заради закъснели макар и с два дни заплати за май. При това взели по 50% от възнаграждението - по 200 до 300 лева. В официално съобщение от ръководството на мините се твърди, че заплащането и ваучерите за храна в дружеството се плащат в срок, както е записано в колективния трудов договор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44