Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС и Великобритания започнаха нов кръг от преговорите за Брекзит

Дейвид Дейвис и Мишел Барниe - представителите на Великобритания и ЕС в преговорите за Брекзит
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз (ЕС) и Великобритания започнаха втория кръг от преговорите за излизане на Обединеното кралство от общността. През следващите три дни ще се обсъждат едни от най-спорните въпроси между Лондон и Брюксел. Преговарящите по Брекзит обещаха да работят за напредък.

Лидерите на преговорните екипи започнаха да обсъждат позициите си по въпроса за статута на гражданите във Великобритания и ЕС, финансовите задължения на Лондон към евробюджета и политическия диалог за решаване на ситуацията със Северна Ирландия след излизането от ЕС.

Британският преговарящ Дейвид Дейвис заяви:

За нас е от изключителна важност да отбележим добър напредък. Ще идентифицираме различията си, за да се справим с тях, както и общите си позиции, за да ги подсилим. Време е да се хванем за работа и да постигнем успешни преговори. 

Представителят на ЕС Мишел Барние допълни:

Трябва да разгледаме и сравним съответните си позиции, за да имаме напредък. Сега ще навлезем в дълбочина по различните теми.

Преговарящите обещаха да обявят резултатите от преговорния кръг в четвъртък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44