Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Добрич обеща по-малко ВиК аварии и по-ниска цена на водата

Община Добрич

На официална церемония днес беше даден старт на проекта за подобряването на водния сектор в град Добрич. Символичната първа копка направи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Проектът е на стойност от близо 115 милиона лева и е най-големият, реализиран досега в Община Добрич.

Проектът за водния цикъл на Добрич се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда" и предвижда рехабилитация на близо 80 километра водопроводи, полагани преди 1970 година. Очакват ни трудни две години, докато траят ремонтните дейности, заяви кметът на Община Добрич Йордан Йорданов и обясни какво ще има града след завършването на проекта.

Съвсем нова инфраструктура, чиста питейна вода, по-малко ВиК аварии и по-ниска цена.

Добрич е сред първите градове на България по загуба на вода, сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Над 80% от водата не стига до своите клиенти. Този интегриран проект показва подход, който опазва околната среда, който дава по-добро качество на живот на гражданите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44