Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графикът на над 30 полета нарушен заради аварийното кацане на самолета в Бургас

Пътнически самолет от Бърно излезе от пистата при кацане в Бургас, пасажерите са невредими

| обновено на 18.07.17 в 15:23
Снимка: БГНЕС
Летище Бургас беше затворено за три часа предиобед заради аварийно кацане на самолет. Нарушен беше графикът на над 30 полета. От тях 12 бяха пренасочени към летищата във Варна и София, а 19 поетапно се приемат на летището в Бургас.

Самолет на авиокомпания "Травъл сървис", осъществявал полет от чешкия град Бърно до Бургас, излезе от пистата при кацане на летището тази сутрин. Всички 178 пътници бяха евакуирани и са невредими. Заради инцидента летището остана затворено за три часа, а туроператори и туристи, които чакаха на терминал "Заминаващи" не знаеха каква е причината полетите да бъдат отменени.

Нямам представа в момента какво се случва, но съвсем скоро очаквам да има повече информация.

Всичко се случва, няма нищо страшно. Добре е, че всички хора са живи и здрави.

236 са планираните полети на бургаското летище днес. Единствено авиокомпанията "Уиз еър" до момента е отменила полетите си за Варшава, Будапеща и лондонското летище "Лутън". Въпреки че самолетите летят със закъснение, паника сред чакащите пътници на аерогарата в морския град няма.

В звуковия файл можете да чуете репортаж по темата на Ивайло Пеев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44