Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева: Поставяме бързо пос терминали във всички посолства

Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

До две седмици ще бъдат инсталирани пос терминали в най-натоварените консулски служби на България зад граница, съобщи външният министър Екатерина Захариева. Тя припомни, че ведомството работи в посока към оптимизиране на административните услуги за граждани, като поетапно предстои инсталирането на пос терминали във всички дипломатически и консулски представителства в чужбина. Захариева обобщи проблемите на консулските служби с думите:

Изключително остаряла техника. Почти никакви електронни услуги. Навсякъде плащането се извършва в брой, което е недопустимо. Веднага сме предприели действия за поставянето на пос терминали, най-напред в най-натоварените представителства, а след това и във всички останали. Има места, където тесните помещения не са пригодени за толкова наши съграждани в чужбина. Изпращаме и архитекти, и инженери, за да видим къде можем да разширим салоните, в които се чака, за да не стоят нашите съграждани отвън и най-вече да въведем електронните услуги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44