Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новоизградената връзка между магистралите "Тракия" и "Марица"

Снимка: БГНЕС

Пуснато беше движението по новоизградената връзка между магистралите "Тракия" и "Марица", част от пътния възел "Плодовитово".

С новоизграденото съоръжение се осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по автомагистралите "Тракия" и "Марица" от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови.

По думите на министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, с новото съоръжение пътят от Бургас до Свиленград се скъсява с около 40 километра, а времето - с около 30 минути: 

Безопасни леви завои. Много лесна и бърза връзка между двете магистрали.

Министър Нанков каза още, че новоизградените пътни връзки ще подпомогнат и местната икономика, тъй като в "Плодовитово" се намира голяма зеленчукова борса: 

А имаме идея в бъдеще и по автомагистрала "Струма", и по "Марица" да обособим зони под формата съответно на отбивки по автомагистралите именно за формирането на такива тържища.

Предвижда се разширяване с още по една лента в двете посоки на автомагистрала "Тракия", поне до Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44