Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекцията по труда установи масови нарушения в строителните обекти във Велико Търново

Масови нарушения в строителните обекти във Велико Търново установи Инспекцията по труда. Проверени са 15 строежа в града, в които от Инспекцията по труда са се натъкнали на 206 нарушения на трудовото законодателство. Нередностите са в блокове, които се санират, и в новостроящи се сгради, посочи Невена Стефанова, директор на контролното ведомство във Велико Търново:

На строителните обекти са открити 44 строителни работници, работещи без сключени писмени трудови договори.

За първото полугодие на годината 74 строителни фирми в областта са глобени. Повечето от тях обжалват наказателните си постановления. Глобите са по 1500 лева за всяко нарушение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44