Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва процедура за продажба на "Общинска банка"

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет прие да започне процедура за продажба чрез конкурс на акционерното участие на Столичната община в капитала на "Общинска банка". Предстои да се подготви анализ и да се определи цената.

Предложението за продажба на банката беше направено от общинския съветник Трайчо Трайков. Според него, банката не носи финансови приходи на общината и сега е подходящ момент за приватизация.

Общинските съветници от БСП не подкрепиха решението, като Калоян Паргов коментира:

Знаете, че "Общинска банка" е на тезгяха няколко пъти. Два пъти в последните 10 години - през 2007-а и 2013-а г. Проблемът с миноритарния собственик, чиято блокираща квота пречеше тя да се продаде, беше преодолян, но все още има дела в съда. Те трябва да приключат, за да се премине към приватизация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44