Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поклонници тръгват по пътя на мощите на св. Иван Рилски

Снимка: БГНЕС

Поклоннически поход по местата, свързани със св. Иван Рилски, започва днес от Велико Търново. Преходът на миряните е 17 дни от старопрестолния град до Рилския манастир.

Поклонническият поход тръгва от Велико Търново за трета поредна година. Негов организатор е математикът от Българската академия на науките Паскал Пиперков:

Да се помолим на св. Иван Рилски, минавайки пътя, по който приблизително са минали неговите мощи през 1469 година. По пътя вървим с молитва.

Три века мощите на св. Иван Рилски са пазени във Велико Търново, преди да бъдат пренесени от монасите в Рилския манастир.

Поклонниците ще минат през Никопол, Враца и София, за да стигнат до светата обител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44