Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва традиционният международен събор при прохода "Кадъ боаз"

Снимка: Красимир Каменов

Днес тържествено ще бъде отворена границата в прохода "Кадъ боаз" при белоградчишкото село Салаш и сръбското Ново корито. Там започва традиционният международен събор.

Програмата на събора започва от десет часа с тържествено отваряне на границата и футболна среща между отборите на Белоградчик и Княжевац. Концерт ще изнесат български и сръбски състави, обясни кметът на село Салаш Румяна Алексиева:

Програми на фолклорни групи, детски състави, музикални, има танцов състав. До пет часа ще бъдат те, а след това програмата е волна.

Съборът е място за среща на роднини и приятели, които живеят от двете страни на границата, каза още кметът:

Ние се срещаме с приятели, както от Ново корито, Княжевац, така и те имат приятели в България, с които се срещат.

Съборът продължава и утре. Границата ще бъде затворена в 23 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44