Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По пътя Пазарджик - Пещера отново има задимяване

| обновено на 22.07.17 в 15:03
Снимка: Светослав Цветанов

Отново има задимяване по пътя Пазарджик - Пещера, сигнализират слушатели на "Хоризонт".  Причината е запалване на част от сметището при село Алеко Константиново.  От петък вечерта на място има екип на Противопожарната служба.

Огънят е потушен, но все още има тлеещи огнища, съобщават  от пазарджишката полиция. Предполага се, че човешка небрежност и високите температури са причините за палежа. На сметището продължават да се изхранват над двеста роми от съседните села въпреки взетите охранителни мерки.

Районът остава под наблюдение. Препоръчва се на шофьорите да карат с повишено внимание в този пътен участък, въпреки че задимяването вече се разсейва.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44