Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пешеходни пътеки като клавиатури на пиано в Балчик преди Дните на класиката

Една от "пиано-спирките" в Балчик
Снимка: Ю. Атанасова

Улица „Приморска“ в град Балчик  вече има пешеходните пътеки, изрисувани като клавиатура на пиано. Инициативата е част от предстоящия фестивал „Дни на класиката в Балчик“.
 
Чрез преобразяването на пешеходните пътеки община Балчик подкрепя инициативата на Фондация „Академия класика“ за събирането на средства за роял за новата концертна зала в града.

Изрисуваните пешеходни пътеки са се превърнали и в поредната туристическа атракция за посетителите на крайморския град.

Артистичната проява е част от кампанията "Пиано 24", чиято кулминация ще бъде на 25 юли в рамките на фестивала "Дни на класиката в Балчик", който ще се проведе на сцена Мистрал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44