Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделски производители искат компенсации заради щетите от дъждовете

Снимка: Светослав Цветанов

Земеделски производители от общините Свищов, Павликени и Полски Тръмбеш търсят компенсации от държавата за унищожена продукция от общо 76 хиляди декара. Реколтата е поразена от проливните дъждове в началото на месеца.

Опис на напълно унищожените площи със земеделска продукция от област Велико Търново вече е изпратен до Министерството на земеделието, където трябва да определят компенсацията за фермерите и сроковете за нейното изплащане.

От областната служба "Земеделие" съобщиха, че основно са засегнати посеви със слънчоглед, рапица и царевица. Те са 85 процента от общо напълно пропадналите над 32 000 декара. В региона частично са поразени още 44 000 декара със земеделски култури.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44