Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Екатерина Захариева е на посещение в Белград

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще разговаря  в Белград със сръбския президент Александър Вучич. Тя ще представи приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Първото посещение на министър Захариева в балканска страна извън ЕС носи важно политическо послание – европейската перспектива на страните от регионa – като основен фокус на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

В Белград министър Захариева ще открие конференция на тема "Малцинствената политика – насърчаване на интеграцията в Сърбия", възможност за страната ни да постави важни въпроси за политиката към малцинствата там.

Утре тя ще разговаря с премиера Ана Бърнабич, с министъра на външните работи Ивица Дачич, както и с правосъдния министър Нела Кубурович.

След Република Сърбия министър Захариева ще посети Албания, Република Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44