Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

По-малко началници в болниците, повече пари за пациентите – обобщава 24 часа над съобщението, че е съкратен Директорският борд на спешната болница "Пирогов". Здравният министър е започнал промени и в Александровска болница, предстоят размествания  в десетки лечебници в цялата страна, информира вестникът.

До края на юли проектът за нов антикорупционен закон трябва да бъде обявен за публично обсъждане, пише  Стандарт, като цитира министъра на правосъдието Цецка Цачева в интервю за  БНР. През септември текстовете му ще влязат в парламента. Цачева потвърди, че няма да се предвижда разглеждането на анонимни сигнали. Повечето вестници отделят място за казаното от Цачева, която обяснява, че е отпаднало  първоначалното предложение за "обратна тежест на доказване", при която обвиненият трябва да приведе доказателства за невинността си.

Всеки ден по един оправдан осъжда прокуратурата за обезщетение, е водещото заглавие на СЕГА. Само за последния месец са присъдени общо 400 хиляди лева по знакови дела. Цитирани са случаите със съдията Петър Сантиров, оправдан по обвинение за корупция , както и за данъчната инспекторка от Варна Марияна Димитрова.

Труд акцентира върху думите на военния министър Каракачанов пред "Хоризонт", че договорът за добросъседство с Македония има за цел да вкара в нормални релси отношенията между двете държави и най-вече да коригира рецидиви от различни политици в западната ни съседка.

Монитор разработва темата за горските пожари и как всеки пети пожар е в района на Благоевград.

Според Телеграф "Бъг в КАТ прави 24 хиляди шофьори длъжници", защото част от платените глоби не са отразени в системата и пътните полицаи могат да поискат да отнемат книжките на хора без нарушения. 
Изданието информира и за централно охлаждане, което е пуснато експериментално от ТЕЦ Пловдив. Цената на студената енергия ще бъде същата като на топлинната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44