Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширяват базата на болницата във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Областната болница във Велико Търново започва проект за разширяване на базата. Новият корпус ще струва близо 4 милиона лева. Според обявената обществена поръчка корпусът ще приеме седемте отделения, които сега работят в болничната база в стария град.

Прогнозната стойност на проектирането и строителството е 3 милиона 750 хиляди лева без ДДС.

Със свързването на двете болнични бази се очаква на година от транспорт и издръжка да бъдат спестявани по повече от 500 000 лева.

Проектът се финансира с парите, които Великотърновската болница получи от продажбата на недостроения хирургически блок в двора. Той беше купен за над 5 милиона лева от верига за хранителни хипермаркети за изграждане на търговски обект.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44