Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на НАП отнеха касовата наличност на търговски обект в Добрич заради дългове

От началото на юли са съставени 9 акта за административни нарушения в областта

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Касовата наличност на търговски обект в Добрич е била принудително отнета от служителите на НАП заради неплатени задължения. Тази крайна мярка ще продължи да се прилага спрямо търговци, които имат просрочени данъчни задължения и отказват да ги погасяват доброволно, съобщават от Приходната агенция.

Публични изпълнители от териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Добрич са запорирали 450 лева от касата на обект за бърза закуска. Сумата е била внесена в републиканския бюджет, тъй като обектът е имал неизплатени данъчни задължения. 
От Агенцията съобщават, че от началото на юли текат масови проверки в област Добрич, като до момента са съставени 9 акта за административни нарушения, повечето от които са за несъответствие между касовата наличност и отразените продажби. Друг обект е бил запечатан за срок от 30 дни за неиздаване на касова бележка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44