Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи и пожарникари спасиха заблудили се в планината деца

| обновено на 25.07.17 в 12:00
Снимка: БГНЕС

Десет деца на възраст от 7 до 10 години от град Септември и тяхната придружителка бяха изведени на безопасно място от полицаи и пожарникари, след като се заблудили и попаднали в дере без изход в планината, в района на септемврийското село Варвара.

Групата деца е от София и е на лагер във Варвара. По инициатива на учителката им вчера са направили планински преход до местността Равно боре. На връщане обаче са загубили пътя. След дълго лутане около 20 часа и 30 минути се отзовали в дере в близост до река Чепинска и така попаднали в капан. Учителката сигнализирала на тел 112.  Веднага бил сформиран екип от пожарникари и полицаи от Септември, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов:

Децата са открити във въпросното дере в близост до коритото на река Чепинска. По това време реката се оказва доста пълноводна и така един колега от противопожарният участък – на 31 години, съвместно с другите колеги, с помощта на въжетата, пренася на гръб всяко едно от 10-те деца на отсрещния бряг, след което са извадени от дерето и са транспортирани до село Варвара.

Децата в момента се чувстват добре.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44