Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецзвеното "Антикорупция" започна разследване на дейността на Живко Мартинов от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Специализираното звено "Антикорупция" разследва в Добрич дейността на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Заедно с тримата наблюдаващи прокурори на място в Добричкия окръжен съд са и десет служители на Бюрото по защита на свидетели.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил представители на Бюрото по защита да дойде на място в Добрич, тъй като има заплахи към лицата, подали сигнал за злоупотреби от страна на народния представител Живко Мартинов. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

Имаме информация за това, че са започнали масирани проверки по отношение на бизнеса на някои от свидетелите от различни институции. Това са действия, които са насочени срещу различни органи. В частния конкретен случай срещу прокуратурата и срещу длъжностни лица от МВР, за да се прикрие и да се даде възможност на едно лице, извършило престъпление да не бъде съдено и да не бъде наказвано.

Прокуратурата разследва престъпление против правосъдието, реда на държавното управление и против личността, заяви още Румян Арнаудова:

Общо за пет престъпления в момента се събират доказателства. Разследването има за цел да установи всички обстоятелства и всички престъпления.

Подозренията са за престъпление "опит за лично укривателство", заяви още Румяна Арнаудова, и са свързани с делото срещу бившия заместник-министър на финансите Красимир Катев. Той е бил осъден от Добричкия окръжен съд на 4 години лишаване от свобода за предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие през 2012 година, при което загинаха двама души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44