Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морската вода край Равда и Несебър е чиста

Морската вода край  Равда и Несебър ,където се появиха топчета от мазут, е чиста. Проверка е направена от регионалната здравна инспекция, каза заместник директорът й д-р Вергиния Цанова.
"В показателите, които ние сме взели за изследване няма никакво движение, т.е. те са с много добро качество и няма нищо, което в момента да ни притеснява, но аз казвам, че това са част от твърди частици, които най-вероятно са паднали на дънния пясък, ако излезе вълна, може пак да вдигне нещо друго, докато се прочисти морето."
Мазутът е дошъл най-вероятно от  кораб,  плаващ под панамски флаг,  всички концесионери са задължени да следят и чистят ивиците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евтим Милошев: 245 млн. компенсация за бизнеса заради скъпия ток

245 млн. лева са осигурени за компенсация на бизнеса за по-високите с 40 на 100 сметки за ток от месец юли до края на годината. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев след среща с хотелиери и ресторантьори в к.к. “Слънчев бряг“. Очаква се изплащането на средствата да започне след 2 месеца, когато страната ни ще получи поисканата..

публикувано на 23.08.24 в 16:29

Второ денонощие огнеборците се борят с пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Второ денонощие продължават усилията на огнеборците да бъде потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Няма опасност огънят да засегне населени места, но гасенето се затруднява от пресечената местност и вятърът, който за секунди разгаря, вече загасени огнища. В средата на юли в района на Воден и Крайново огнената стихия унищожи..

публикувано на 23.08.24 в 16:13

Остават 4 дни на зрелостниците да платят здравната си вноска за юли

До 26-и август младежите, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, внасят здравноосигурителната си вноска за юли. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа. За Бургаска област 3335 са учениците, завършили средно..

публикувано на 23.08.24 в 14:29

В Болярово разкриват нови социални услуги за 90 потребителя

Деветдесет и седем работни места ще се създадат в община Болярово чрез разкриване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за над  90 потребителя. В момента общинската администрация подготвя проект, с който ще се кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

В Малко Търново канят на Летни културни празници

Традиционните Летни културни празници в Малко Търново престоят в края на тази седмица. Те ще се проведат от 23 август (петък)  до понеделник, 26 август. Това е тяхното 32 издание през годините. Провеждат се през втората половина на август, непосредствено след тържествата в местността Петрова нива. И тази година в програмата са включени..

публикувано на 23.08.24 в 14:00

Да пътуваш с автобуса срещу 4 лева за шест месеца?

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават хората да не се подлъгват. Мнимата фейсбук страница се нарича „Обществен транспорт Бургас“...

публикувано на 23.08.24 в 13:48

МРРБ финансира изграждането на пет нови обекта в община Несебър

Финансират изграждането на пет нови обекта в община Несебър. Това са: и зграждането на подземен паркинг в Несебър, ремонтът на улица „Резвая“ в с. Равда, създаване на спортни игрища с огради, осветление и паркинг в Свети Влас, ново улично осветление на велоалея от кк „Слънчев бряг“ и изграждане на осветление на голямо игрище с изкуствена настилка до..

публикувано на 23.08.24 в 12:13