Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъжд и градушка унищожиха реколтата в района на Кирково

Снимка: БГНЕСПороен дъжд и градушка унищожиха реколтата в района на Кирково. Най-пострадали са селата Врана поляна и Малкоч, където има наводнени къщи и отнесени пътища.

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман:

Листо не е останало нито по дърветата, говоря за тютюна най-вече. Отнесени са абсолютно всички пътища, дерета. Във Врана поляна има и наводнена къща. Гледаме все едно зимна картина. Няма човек, който да има застраховка за тютюна. За половин час изключително голямо количество, литри, препълнени дерета и прелели реки.

В района на Кърджали продължава да вали дъжд, който на моменти е интензивен. Засега няма съобщения за други пострадали населени места. За днес в областта е въведен оранжев код за обилни валежи и гръмотевични бури.

Оранжев код за интензивни валежи, придружени с гръмотевици е в сила днес за 8 области в страната.

Жълт код е обявен за други седем области.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44