Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът на Словакия отказа да съобщи дали ще изпълни задължението за прием на бежанци по квоти

Роберт Фицо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Словакия Роберт Фицо отказа да съобщи дали ще изпълни задължението за прием на бежанци по квоти, ако съдът на ЕС отхвърли жалбата му. Фицо коментира в Брюксел, че становището на генералния адвокат на съда в Люксембург в подкрепа на квотите все още не означава окончателно съдебно решение:

Мога само да повторя, че имаме сериозен проблем с квотите. Ще коментираме, когато Съдът на ЕС вземе решение. Не мога да предреша отсега какво ще предприеме словашкото правителство.

В сряда генералният адвокат препоръча на Съда да отхвърли жалбите на Словакия и Унгария срещу задължителните квоти за разпределение на бежанци от Италия и Гърция. Съдът трябва да се произнесе през есента, когато приключва и срокът за изпълнение на квотната схема в помощ на Атина и Рим.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44