Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Жива вода на промоция за 22 лева литъра", пише на първата страница на "Труд". Водата идва от общодостъпния извор в шуменската община Върбица и се продава от лечителски сайт, допълва изданието. Схемата е била разкрита от служители в кметството, които пуснали съобщение във Фейсбук, че всеки може да си налее от лековитата вода, без да плаща. Бизнесът на шарлатаните съществува от 2014 г., отбелязва "Труд".

Вестникът продължава с темата за предстоящото от 1 януари догодина българско председателство на Съвета на Европейския съюз. "България е готова. Имаме вече програма и съгласувани приоритети, както и готовност и мобилизация на ресурсите", казва в интервю за "Труд" ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Той допълва, че по време на председателството ще се водят преговорите за Брекзит, както и че София ще действа по европейския план за отбрана.

Доставчикът на части за германския концерн "Даймлер", който произвежда автомобилите с марка "Мерцедес", е потвърдил инвестиция от 100 млн. евро в завод край Плевен. Това пише на първата си страница "24 часа", като се позовава на търговския представител на компанията в Берлин Стефан Йонков. Според информацията заводът ще произвежда автомобилни компоненти.

Мнозинството е стабилно за пълен мандат, казва в интервю за "24 часа" заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. По думите му социалистите опитват да се "зареждат" с политическа енергия от скандала с НДК, но все още не им се получава. След четири години ще излезем пред избирателите с резултатите, които ще постигнем в този мандат, и те ще ни оценят отново, казва още Цветанов.

Пострадали от наводнението в Бисер са завели дела за над 2 млн. лв., това е водещото заглавие на "Сега". Над 30 граждански дела са завели пострадали от бедствието, показва проверка на изданието в деловодството на Софийския градски съд. Хората съдят общината в Харманли и Министерството на отбраната, допълва "Сега".

Президентът Румен Радев - два пъти по-популярен от правителството, пише "Земя", като цитира последното социологическо изследване на агенция "Афис". Според него близо 60% от българите вярват на държавния глава, докато доверие в правителството имат едва 32 на сто от тях. "Ако сега има избори БСП щеше да диша във врата на ГЕРБ с около 2% разлика", отбелязва "Земя". Всички партии без левицата губят привърженици, допълва вестникът.

Данните от проучването коментира и "Дума". Президентската институция е лидер по доверие, само 10 на сто искат премахване на социалистическите паметници, обобщава левият вестник. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44